Онлайн събитие: Между театъра и компютърните игри. Разговор с Ласе Марбург и Ив Регенас от Machina Ex (Германия), модератор: Даниела Попова

Homecomming-c-Barbara-Lenartz.-1
Онлайн

Германският колектив Machina Ex казва за себе си, че правят театрални представления, които едновременно са и компютърни игри. Тази година по покана на Sofia Game Night и АСТ—Фестивал за свободен театър те за първи път гостуват в България, при това с премиера извън Германия на най-новия си проект „Homecoming“ —изцяло онлайн пърформанс-игра/игра-пърформанс за гледане, но и участие от вкъщи.

В промеждутъка между двете онлайн представления SGN и АСТ ще предоставят и възможност за жива среща с Ив Регенас и Ласе Марбург от Machina Ex. В разговор с Даниела Попова (основател на „Трите трола“, София) двамата ще разкажат за своята работа и тънката граница между „играенето“ на сцена и компютър. Разговорът е както за онези, които ще изживеят представлението „Homecoming“, така и за всички останали, които се интересуват от компютърни игри, театър и най-вече от експерименти и неочаквани творчески комбинации. 

Повече информация:

Събитието е част от програмата на АСТФестивал за свободен театър

Дигиталната програма на Гьоте институт

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email