Изкуството като игра

ITStep event at Sofia Game Night cover photo
Компютърна академия IT STEP (ул. „Алабин“ 58)
Начален час: 18:00

Хайде да поиграем на Arthiefact! Това е образователна игра, която чрез изкуството дава възможност на играчите да подобрят своите знания в тази сфера и да потренират въображението си. Играта е предназначена за участници над 15-годишна възраст, като броят им е между 2 и 8 човека, а продължителността на играта е 15-30 мин. 

Какво представлява?

Имаме 112 /Art/ карти с изображения на добре познати картини и 57 /Trace/ карти, които съдържат подобни изображения и определени критерии. Идеята е играчите да се състезават в съвпадението на своите картини с дадените критерии, като печели първият, който събере 10 точки. 

Нашият дизайнер – Александра Илиева ще добави още интересни факти и информация как изкуството и игрите съществуват в хармония. Александра Илиева е ръководител катедра Компютърна графика и дизайн в IT Step Sofia. Работила е в Егмонт България за любимите й от дете брандове – Хари Потър и Дисни. А в момента твори дизайни за Inspire Bulgaria – платформа за социално предприемачество и техния първи проект -– Kidz Welcome

Малко инфо и за играта. Как се играе? 

Всеки играч изтегля по 5 карти от тестето Art и ги поставя пред него с лицето нагоре. Тестето /Trace/ се поставя с лицето надолу, а до него тестето Art с лицето нагоре. Започвате играта, когато обърнете първата карта от тестето /Trace/ и всеки играч трябва да избере една или повече карти, които пасват на обърнатата карта и нейните критерии. Ако играчът няма такава може да каже „Пас“. 

След като всички изберат карта, играчите обръщат определените си карти и проверяват дали символът съвпада. Ако има съвпадащ символ, играчът поставя използваната си карта в скривалището си; тази карта представлява точка; Ако няма съвпадащ символ, играчът изхвърля изиграната карта и губи една карта от запасите им (ако имат такива).

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email