Homecoming—театрална игра на живо от вкъщи

Homecomming-c-Barbara-Lenartz.-1
Събитието е част от програмата на АСТ—Фестивал за свободен театър
С предварително закупуване на билети
Къде: онлайн / от вкъщи
Кога: 13:00 & 21:00
Времетраене: 2 ч 30 мин

Вече е есен в дългата година на пандемията. Млада жена се завръща в родното си село, защото вече не може да си позволи наема в големия град. Агенция изпраща дебели писма до всички европейски домакинства, за да направи оценка на устойчивостта на населението по време на криза. А в интернет възниква движение, което възхвалява доброволното себеотрицание като начин на живот, алтернативен на копнежа по релаксация. В Homecoming зрителите си остават вкъщи заедно. Оттам те се отправят, да изследват една история, която достига далеч отвъд собствените им четири стени, в познати и далечни пространства в интернет, представления на живо и чат сесии.

Как да си купим билети?

За да участвате в играта, ви трябват компютър с достъп до интернет, телефон и пощенска кутия. Homecoming е игра за персоналния ви компютър и се играе през приложението за съобщения Telegram – препоръчваме десктоп версията (download: https://desktop.telegram.org). Участието само през телефон не е възможно, телефонната версия може да се използва единствено допълнително.

Ето тук можете да се регистрирате и да закупите билет: http://t.me/machina_eX

Регистрирайки се през Telegram, се съгласявате на използването на вашите телефонен номер и адрес за целите на формата докато трае играта. Всички данни, споделени с machina eX преди и по време на събитието, ще бъдат изтрити след неговия край.

В течение на играта ще бъдат посещавани и други сайтове, за които понякога ще бъде нужна уеб камера. С оглед на това се нуждаете от стабилен интернет за цялото продължение на играта.

Повече информация може да намерите във Facebook.

Повече за играта 

Концепция: machina eX
Режисьор: Ив Регенас
Изпълнители: Анне Айгнер, Ян Ярошек
Текст: Клара Еренверт
Драматургия и гейм дизайн: Матиас Принц
Технически мениджмънт: Ласе Марбург
Графика, сет дизайт, костюми: Барбара Ленарц
Програмисти: Себастиан Арнд, Бенедикт Кафаи
Уеб дизайн: Филип Щаймел
Звук: Яша Дорман, Малу Петерс
Кооперация: Антониа Битер

machina eX изследват пресечната точка между театъра и компютърните игри от 2010 г. насам. Седемчленният медийно-театрален колектив (Клара Еренверт, Анна Фрийз, Робин Хедике, Ласе Марбург, Матиас Принц, Ив Регенас и Филип Щаймел) се сформира по време на следването им в Университета Хилдесхайм (културология) и оттогава продуцира интерактивен гейм театър. machina eX комбинират съвременните технологии със средствата на класическия илюзионистичен театър, създавайки по този начин имерсивни театрални постановки за играене, които същевременно са компютърни игри, в които се влиза.

Тяхната продукция 15’000 Gray (2012) печели наградата на журито на фестивала 100° Festival, канена е на Impulse Festival, попада в шортлистата на Best OFF Festival of the Lower Saxony State Foundation и е поканена във Вашингтон от Гьоте-институт. Техният пърформанс Right of Passage (2014) е номиниран за наградата Friedrich-Luft-Preis, а играта им Lessons of Leaking (2015) е поканена на Международния летен фестивал в Хамбург, Transform Festival в Лийдс и други. machina eX са осъществявали проекти за Gessnerallee Zürich, Schillertage Mannheim, Steirischer Herbst Festival, Münchner Kammerspiele, Goethe-Institut Washington and Goethe-Institut Budapest. След Lockdown, създадено през пролетта на тази година в кооперация с FFT Düsseldorf, Homecoming е второто приключение за всекидневната, разработено от колектива.

Продукция: machina eX
Мениджър продукция: Зина Кийслинг
Копродукция: HAU Hebbel am Ufer, FFT Düsseldorf и HELLERAU—European Center for the Arts
Продукцията е реализирана с финансовата подкрепа на Berlin Senate Department for Culture and Europe and by the Fonds Darstellende Künste from funds of the Federal Government Commissioner for Culture and the Media.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email